Biography

Hoi, ik ben Bob van de Vliet, in de praktijk schrijf ik het als Bob Vandevliet. Gedurende mijn bachelor Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN in Arnhem, heb ik mij gespecialiseerd in de kunststoffenindustrie. Naast mijn vakgebied heb ik een passie voor web development waarin ik mij continu ontwikkel.

Geboren: 1993 in het ziekenhuis van Vlissingen, een stadje in Zeeland aan de kust ongeveer zeven kilometer van Middelburg vandaan. In Middelburg heb ik tot mijn 18e gewoond. Sinds mijn zesde zijn mijn ouders gescheiden en heb ik voornamelijk met mijn moeder gewoond. Mijn vader heeft nog drie kinderen van zijn voormalige vrouw. Zo heb ik twee zussen en één broer die een stuk ouder zijn dan mij. Ik ben dan ook opgegroeid als enig kind.

Mijn passie is muziek, zowel het produceren en mixen ervan als het luisteren ernaar. Bijna altijd al is muziek mijn grote hobby geweest en na veel muziek gemaakt te hebben ben ik nu vooral bezig met het dj’en. Al op vroege leeftijd kreeg ik interesse voor muziek. Toen ik acht was begon ik met pianospelen. Snel daarna ontdekte ik een digital audio workstation en begon ik ook elektronisch muziek te maken. Dat begon met simpele House maar al snel ging mijn gevoel uit naar Hiphop en ben ik veel beats gaan maken. Later ook wat Dubstep. Op de piano ging ik steeds meer lichte muziek spelen zoals Jazz. Vanaf de 1e klas van de Havo wist ik zeker dat ik naar het conservatorium wilde om meer te leren over het (elektronisch) produceren van muziek en de muziektheorie. Toen ik in 2011 mijn Havo-diploma behaalde, besloot ik om eerst een jaartje te gaan werken en daarna te gaan studeren. In die tijd ging het muziek maken steeds minder soepel en besloot ik uiteindelijk niet meer naar het conservatorium te gaan. Dit besluit nam ik vooral omdat een goed inkomen niet is gegarandeerd in de muziekwereld. Daarnaast vind ik heilig dat muziek geen middel mag zijn om doelgericht geld mee te “verdienen”. (zie ook mijn Soundcloud waar je kunt luisteren naar mijn tracks)

In de overige tijd van mijn tussenjaar ben ik gaan zoeken naar een andere opleiding dan het conservatorium. Omdat in de techniek-sector veel toekomst is, ik technisch ben aangelegd en de logica zie in exacte vakken, ging ik op zoek naar een technische opleiding. Open dagen en veel zoekwerk brachten me bij de studie Civiele Techniek. Na 18 jaar in Middelburg gewoond te hebben, wilde ik graag de provincie uit. In de studiekeuzegids ben ik gaan zoeken bij welke hogeschool de opleiding het hoogst stond aangeschreven en dat bleek toen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) te zijn. Zo had ik weer een doel voor ogen en een nieuwe omgeving om te gaan wonen.

Op mijn 18e (augustus 2012) ben ik in Arnhem op kamers gaan wonen om er Civiele Techniek te gaan studeren. Eigenlijk al heel snel kwam ik erachter dat ik de studie niet heel leuk vond. Ik vond het te technisch en ik miste creativiteit in het vak. Vóór februari 2013 stopte ik met de opleiding. In die korte tijd op de HAN, heb ik via een studiegenoot een super toffe vriendengroep ontmoet. Ook had ik in die tijd een betere kamer gevonden. Ik had het prima naar mijn zin dus besloot ik om in Arnhem te blijven wonen. Al heel snel nadat ik was gestopt met CT ontdekte ik IPO (Industrieel Product Ontwerpen) en ik was erg enthousiast omdat het – naast technisch – ook een heel creatieve opleiding is. Het was helaas niet mogelijk nog in te stromen. De rest van dat schooljaar heb ik veel gewerkt en daaraan uiteindelijk een ideaal baantje overgehouden waar ik nog lange tijd op de zaterdagen bleef werken naast mijn studie. Daar heb ik ongeveer nog twee jaar gewerkt.

In mijn tweede jaar IPO liep ik stage bij Hesselink I.D.A.P.. Hesselink is een ZZP’er die zich heeft gespecialiseerd in de prototyping-sector gericht op kunststof. Hij heeft een fantastische werkplaats met eigenlijk alles wat je nodig hebt als prototyper. Hier heb ik een hele leuke en leerzame stage gehad. Ook heb ik er een leuk contact aan overgehouden en kan ik daar nog altijd terecht voor knutselprojectjes en heerlijke koffie.

Gestart met IPO: schooljaar 2013-2014. Inmiddels afgestudeerd maar zeer genoten van mijn studie. Industrieel Product Ontwerpen was een goede keuze als was achteraf werktuigbouwkunde misschien nóg passender bij mij. Mijn meest interessante producten zijn te vinden in dit portfolio.